Beste Descartiaan,

Bij deze een overzicht van de aankomende activiteiten voor het begin van een nieuw Descartes-jaar. Hieronder vind je het overzicht van de maanden september, oktober, november en december. Zet deze alvast in je agenda!
Een volledig overzicht van alle activiteiten dit jaar zal worden gegeven in de jaarintro op 14 september.
Er komt dus geen mail meer voor elke activiteit, bij speciale activiteiten waar meer info bij hoort volgt uiteraard wel nog een aparte mail.

  • 31 augustus tem 1 september: kamp reünie
  • 14 september: jaarintro + bijeenkomst
  • 28 september: bijeenkomst
  • 5 en 6 oktober: JVS/VVS weekend
  • 12 oktober: bijeenkomst
  • 26 oktober: Halloween bijeenkomst + waarneemavond bij helder weer
  • 9 november: bijeenkomst
  • 23 november: JVS-WAAc
  • 30 november: raketjes maken
  • 14 december: bijeenkomst
  • 28 december: kerstfeestje!

Kamp reünie 31/08 – 01/09:
Nu alweer een geweldig kamp bijna een maand geleden is, is het tijd voor de kamp reünie!
We spenderen het laatste weekend van de zomervakantie net zoals we dat op kamp deden, met spellen, een fotoronde met de kampfoto’s, samen eten en natuurlijk afsluiten met kampvuur!
Je kan alle informatie hier vinden.

Jaarintro 14/09:
Bij de jaarlijkse introductie krijg je een terugblik op afgelopen jaar, een overzicht van alle activiteiten in het komend jaar, updates over de leidingsploeg en nog veel meer informatie voor 2024-2025.
Zowel ouders als leden zijn op deze dag welkom vanaf 17u in de aula van de Cosmodrome om alle uitleg mee te krijgen, hierna volgt ook meteen de eerste bijeenkomst vanaf 18u. De informatie van de jaarintro zal nadien ook gedeeld worden via e-mail en op de website.

JVS/VVS weekend 5 en 6 oktober:
Je vindt alle informatie over het JVS/VVS weekend hier terug.

Waarneemavond 26/10:
Tijdens de zomerkampen hebben we al vaak mogen genieten van helder weer en maken we dan ook goed gebruik van de telescopen, om dit door te trekken naar het werkjaar zullen we 3 keer per jaar een waarneemavond organiseren. De eerste staat voorlopig op 26 oktober 2024, natuurlijk is dit afhankelijk van het weer dus zijn er ook 2 reserve data, namelijk 27 oktober of 2 november.
Meer informatie hierover volgt nog via e-mail.

JVS-WAAc 23/11:
Tijdens de Winter Astro Activiteit gaan we elk jaar samen met andere JVS-kernen op daguitstap. Dit is meestal naar een wetenschappelijk museum of tentoonstelling waarna we de bijhorende stad verkennen met een spel. Meer info volgt later via de JVS.

Raketjes maken! 30/11:
Naar jaarlijkse gewoonte gaan we uiteraard ook weer raketjes maken! Dit doen de jeugdcursisten en de Descartes leden samen op 30 november, de uren zullen daarom ook vervroegen naar 14u45 tot 18u. Meer info volgt later.

Kerstfeestje 28/12:
De laatste activiteit alweer van het (kalender)jaar, het kerstfeestje!
We spreken af om 16u45 om er samen een geweldig kerstfeestje van te maken met lekker eten, een geweldig spel en de prachtige Descartes Awards!
Meer info volgt later.


Bij deze willen we ook graag een herinnering geven dat een up-to-date overzicht van onze activiteiten steeds te vinden is in onze agenda, via de website: www.jvs-descartes.org/agenda. Als je het jezelf makkelijk wil maken, kan je deze agenda zelfs toevoegen aan je eigen Google Calendar via de link op dezelfde pagina.

Bij wijzigingen of speciale activiteiten houden we je uiteraard verder op de hoogte.

Groetjes
De leiding

Descartes op Whatsapp!

Join nu ook onze Whatsapp community: Descartes op Whatsapp
Zo blijf je steeds op de hoogte!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.