Dag beste Descartianen, Jeugdcursisten, Jezerianen en ouders

Zoals we jullie tijdens de Jaarintro al vertelden, organiseren we dit jaar met JVS Descartes enkele waarneemavonden. Het doel is dat we elk seizoen een avond gaan waarnemen. Nu de herfst is aangebroken, is het tijd voor de eerste waarneemavond. Hieronder kunnen jullie alle nodige informatie terugvinden.

We beginnen met de data. In de herfst organiseren we een waarneemavond tijdens de herfstvakantie. Zo is het voor jullie minder erg om wat langer op te blijven. We hebben gekozen voor 26/10, 27/10 en 2/11. Het doel is dat we gaan waarnemen op 26/10. Mocht het weer die avond niet mee zitten, zullen we reiken naar de volgende datum.

We zullen voor jullie het weer in de gaten houden en jullie laten weten of de waarneemavond al dan niet kan doorgaan. We zullen dit de avond voor de waarneemavond communiceren. Houd dus zeker je mail goed in de gaten zodat je deze informatie niet mist.

Vervolgens hebben we de locatie. We mogen gebruik maken van een redelijk afgelegen en donker veld in Neerglabbeek. Om dit te bereiken komen we samen op de Zandstraat. We zullen vervolgens de telescopen naar de locatie dragen. (Zie onderstaande afbeelding)

Om de locatie te bereiken kan je best rijden via Neerglabbeek. Afhankelijk van welke kant je komt, wil de GPS je via het bos sturen. Hoewel dit mogelijk is, raden wij aan de route via Neerglabbeek te volgen. (Zie onderstaande afbeelding)

Wie al eens een kijkje heeft genomen in de agenda, zal hebben opgemerkt dat de eerste datum, namelijk 26/10, net na de Halloween Bijeenkomst valt. Dat wil dus zeggen dat we ons na deze bijeenkomst verplaatsen naar de waarneemweide. We kunnen met de leiding niet iedereen vervoeren. Daarom zouden we de ouders willen vragen of ze het zien zitten om te helpen met het vervoer. Wil je graag mee gaan waarnemen, maar heb je geen vervoer, laat het dan tijdig weten zodat we op zoek kunnen gaan naar een oplossing. Ouders die nog een extra plaats hebben in de auto en deze willen aanbieden, mogen dat altijd laten weten.

Om voldoende tijd en licht te hebben om de telescopen op te zetten, zullen we tegen 18h30 verzamelen (uiteraard met uitzondering van 26/10). We zullen afronden met waarnemen tegen 2h. Als je eerder door wilt gaan, dan is dat mogelijk. Laat dit dan wel even weten zodat we dit kunnen plannen. We willen ook vragen dat je niet tot bij de waarneemweide komt met de auto wanneer we nog bezig zijn met waarnemen.

Als je een eigen telescoop wilt meenemen, dan kan dat. We willen dan wel vragen dat je zelf zorgt voor het vervoer hiervan. We zullen met Descartes ook enkele telescopen voorzien, maar hoe meer telescopen we hebben, hoe beter. 

Tot slot willen we nog een beetje informatie meegeven over objecten die we kunnen waarnemen. We zullen dichter bij de uiteindelijke datum een korte waarneemchallenge met jullie delen. Dit is een document met enkele toffe objecten die je kan waarnemen. Natuurlijk moet je deze lijst niet volgen, we bieden het gewoon aan voor wie het wil gebruiken.

Normaal gezien is dit alle informatie die jullie nodig hebben. Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie ons altijd contacteren.

Hopelijk tot dan!

De leiding


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.